Galeria

PODEM PLORAR EL QUE NO HEM TINGUT?

IMG_2981

A vegades no entens per què una persona plora davant la mort d’algú de qui li has sentit a dir infinitat de vegades que la seva relació estava acabada, que no es parlaven després d’un conflictiu trencament o que no s’entenien després d’haver passat per llargs anys de desavinences.

Però l’esperança és l’últim que es perd. I això se’ns fa evident quan, tot i que, potser decidim que una relació s’ha acabat perquè no té futur o perquè ens fa mal, també una part de nosaltres pensa que tot canviarà i acabarem tenint allò que esperàvem. La persona amb qui no ens parlem ens dirà que ens estima o ens trucarà o ens explicarà què li ha passat, o ens demanarà perdó. Ho veiem impossible i malgrat tot esperem.

Aquesta esperança és la que explica perquè es pot plorar a algú de qui ens hem allunyat definitivament. Totes les persones tenim la capacitat de sentir la tristesa pròpia del que acabem de perdre i pels records del passat, però també podem sentir la tristesa pel que no s’ha tingut i encara esperàvem tenir. És la pena per una esperança truncada.

Podem plorar allò que desitjàvem  i sentir  una profunda pena per un futur imaginat que  la mort  ens confirma, definitivament, que ja no existirà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.