EMDR

EMDR: vol dir Dessensibilització i Reprocessament mitjançant Moviments Oculars

EMDR-psicologia-clinica

L’EMDR és una psicoteràpia que utilitza l’estimulació bilateral per processar records traumàtics, canviar creences limitants i dessensibilitzar emocions i sensacions corporals negatives, producte de la vivència de situacions que la persona ha experimentat com altament perilloses per ell o pels altres. Treballa sobre el fet que tots els éssers humans disposen d’un mecanisme innat que sempre tendeix  a la salut, és a dir que són capaços de sanar per si sols.

L’estimulació bilateral consisteix en estimular de forma  alterna la part dreta i esquerra del cos, ja sigui amb sons, sorolls o tocs, fet que facilita la connexió entre els dos hemisferis cerebrals, produint  una reducció de  la carga emocional de les experiències traumàtiques que el pacient no pot deixar de reviure malgrat el pas del temps des de que van succeir.

El resultat d’aquest treball serà a tres nivells:

  • Primer nivell: la reducció dels símptomes de malestar, com poden ser ansietat, por, insomni i d’altres símptomes físics o psicològics desagradables
  • Segon nivell: un canvi en les creences que l’experiència traumàtica ha provocat, com poden ser: la vida és perillosa, tot pot acabar d’un moment a un altre, no puc confiar en ningú.
  • Tercer nivell: un millor funcionament a la vida quotidiana.

L’EMDR també permet potenciar estats emocionals positius i de futur.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.