360: JUEGO DE DESTINOS

La pel·lícula 360: juego de destinos de Fernando Meirelles,  és una pel·lícula que parla de cruïlles de camins i de decisions, i tot i que no surts entusiasmat de la sala, si que permet reflexionar sobre el que decidim quan a la vida ens trobem en una cruïlla i de quantes oportunitats tenim o de quines són les millors.

Com se sap quina és la millor elecció en una cruïlla? Una noia que és rebutjada per un noi es pot sentir molt ferida i menyspreada, i pensar que ha escollit molt malament. A la vida real segurament ella creuria aquesta versió, però la pel·lícula permet veure que en realitat ella ignora la bona sort que té en ser rebutjada, doncs el noi en qüestió és un violador. Per altra banda el noi també està en una cruïlla absolutament real on posar a prova la seva rehabilitació constituint una oportunitat potser única.

La pel·lícula també permet veure que davant una cruïlla tu prens una decisió, però també hi ha una altra persona que en pren una altra, en la mateixa direcció que la teva o en la contraria, i que aquest fet que no podem controlar té una influència clara sobre els resultats. En l’exemple anterior, el noi pren una decisió en contra de la d’ella. Ella tria si li proposa o no anar amb ella, i ell tria entre deixar-se portar o no pels seus impulsos. Les cruïlles, doncs, no sempre les resolem nosaltres sols.

Si el resultat del que escollim no és el que esperem, ho valorem com negatiu i gairebé mai pensem que negatiu és, potser, el millor que ens pot passar.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.