RIURE

Com diu Victor Borge, pianista i comediant danès, riure és la distància més curta entre dues persones. Ell va fer de la seva professió un acte terapèutic,

 Són molts els estudis científics  que demostren que riure promou la salut física i mental, en estimular els circuits cerebrals del plaer, però fan poca menció a un efecte molt important que  també es produeix al riure i és que promou el contacte social. És més fàcil riure en companyia. En companyia el riure perdura en el temps perquè és molt contagiós. Si estant en companyia riem, la connexió amb els altres és més forta, la por social es redueix i ens desinhibim.

Un aspecte molt important que també té el riure, és que no cal esperar a tenir ocasions per fer-ho, sinó que podem crear-les i els efectes seran el mateixos. El Dr. Norman Cousins en el seu llibre Anatomia de una enfermedad, va desenvolupar un tractament per una malaltia autoimmune, que ell mateix patia, basat en el riure.

 Totes les persones que prenen part activa en la seva pròpia salut, davant d’una depressió, una fòbia social, o simplement d’una millora personal, poden crear-se un pla d’acció on el riure sigui rellevant.

El funcionament cerebral del riure el podem veure en el primer vídeo,  i en el segon, un exemple  del que passa amb el contacte social i el riure.

El cerebro feliz

 Victor Borge

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.