TERRITORI PERSONAL

Segons Maslow les tres necessitats bàsiques són el territori, el menjar i el sexe, vol dir que l’home no sent la necessitat de buscar altres coses fins que té cobertes aquestes necessitats. Podríem pensar que un cop les hem aconseguit, és a dir, que tenim casa, parella i menjar ja no ens preocupem més. Però és ben al contrari, són necessitats que vigilem tot el temps perquè són fisiològiques, i per tant vitals,  per aquesta raó tot i tenir-les aparentment cobertes sempre generen la comprovació de que es tenen i també la necessitat d’augmentar-les.

Si pensem en el territori, per exemple, no hem de veure-ho només com la possessió d’una casa, territori també és tota activitat que fem amb interès personal i on ens sentim realitzats, allò que definim com el nostre espai, també és territori el grup d’amistat que freqüentem per interessos culturals o d’oci, també és territori les nostres costums o manies.  Sabem que és el nostre territori perquè quan algú ens proposa de compartir-lo o canviar-lo no ens agrada, pensem que ens coartarà la llibertat de ser qui som, que haurem de comportar-nos diferent o que ens desplaçarà del nostre lloc.

A l’inici d’una relació de parella, dues necessitats bàsiques es posen en moviment alhora, la de tenir parella que ens proporcionarà sexe i la de mantenir el territori. Si es passa per alt la importància que tenen les particularitats que cadascú  considera com a personals i irrenunciables, pensant que són nimietats, serà  impossible una bona relació. Es dispararà una alarma que dirigirà tota l’atenció sobre el manteniment del territori fent inclús exagerada la necessitat d’aquest.

De les tres necessitats bàsiques potser la de territori és la més bàsica i si aquesta trontolla, ens sentim vitalment incòmodes.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.