Galeria

ENTRES EN CRISIS?

Sempre és un mal moment per quedar-se sense feina, però quan hi ha una crisis com l’actual això s’accentua i és fàcil caure en la trampa de començar a pensar  en negatiu: Quan temps fa que no busco feina? Jo no tinc ni idea de com es fa un currículum. Qui vols que em doni feina a aquesta edat? No tinc res a fer. No hi ha feina per ningú. Si no tinc gaire experiència no cal que pregunti. Estic desfasat. No sé si serveixo per res més…

Els pensaments negatius no només intoxiquen la nostra ment, sinó que ens fan entrar en apatia, com si realment creguéssim que no hi ha res a fer, i llavors el cos actua com si fos així, com si aquesta situació fos l’única realitat possible i deixa d’activar-se, es cansa i s’alenteix . D’aquesta manera el cos acompanya els nostres pensaments. Ja tot el sistema entra  en crisis,  és clar, com la mateixa crisis econòmica i social que patim.

La crisis es contagia, però compte,  no només des dels mitjans i des de les altres persones ens arriben aquestes influències negatives, sinó que també arriben des del interior, des dels pensaments i les sensacions personals. Sort que hi ha una diferència important i és que sobre aquests últims sí que tenim coses a fer.

Què estàs disposat a fer?

Si entres en crisis a la baixa, és a dir,  amb un estil depressiu, tindràs la temptació de estar-te al llit força més que de costum, menjar malament i a deshores, descuidar-te en les tasques d’higiene i cura personal perquè estàs tot el temps a casa o surts simplement a donar un vol. Vigila!!!  perquè aquestes són les actituds que faran que encara pensis més en negatiu sobre tu mateix.

Si entres en crisis a l’alta, es a dir, de forma ansiosa, tindràs molta por i començaràs a patir per tot, generant moltes converses negatives i moltes conductes per evitar situacions que et semblaran perilloses. Vigila!!! perquè  aquesta forma d’actuar acabarà atraient coses negatives per tu.

Cal tenir en compte que és molt important seguir complint amb uns horaris i unes rutines, encara que no tinguem obligacions. Sortir de casa a qualsevol acte, presentació, conferència, xerrada, etc. Hi ha molts actes gratuïts a les nostres ciutats que s’han d’aprofitar com oportunitats noves per conèixer gent i àmbits nous. I el més important digues a tothom que puguis que estàs buscant feina, les coses que t’agraden i en les que ets bo. Mostra’t entusiasmat per allò que voldries trobar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.