Sempre no som iguals. Canviem segons amb qui estem i segons què fem: Si estic amb la veïna, em torno massa parlanxina. Si estic amb el company al gimnàs, sóc un competidor nat. Si parlo amb el pare, sóc una rebel acabada. Si surto amb els amics, qualsevol podria pensar que sóc un gamberro.
Les persones ens influenciem les unes a les altres de forma molt inconscient, fent sortir en nosaltres o en l’altre una forma d’actuar o de pensar que si bé forma part de la nostra personalitat, és possible que no hàgim experimentat amb gaire freqüència.
Aquestes influències que són fàcils d’observar en situacions puntuals, com els exemples anteriors, es produeixen d’igual manera en les relacions de parella: Persones calmades que es tornen explosives. Persones fredes que es mostren afectuoses. Persones garrepes que regalen amb generositat. Persones intel·ligents que deixen de parlar del que saben….
Podem trobar tot tipus d’influència. Una influència que com es va produint progressivament, necessitant del pas del temps, moltes vegades les persones ni se n’adonen que són d’una manera que no eren abans d’aparellar-se. Però aquesta influència per més que duri molt temps no ens converteix necessàriament en un altre tipus de persona, sinó simplement en una persona que actua diferent. Què passa llavors si la relació es trenca? Doncs que podem veure amb molta estranyesa com els seus membres, en moltes ocasions, retornen a una forma antiga d’actuar. Tornen a ser com eren abans d’estar en relació.
Quan la persona que influencia no hi és, es fa possible, per sorpresa de tots i d’un mateix, el retorn a conductes que ja s’havien oblidat.