Galeria

COM FER PER REGULAR-NOS INTERIORMENT?

pedres equilibri

Sentim a parlar molt sovint de la importància de la regulació emocional perquè estem acostumats a pensar que les emocions moltes vegades van a la seva i no en tenim el control, però en moltes ocasions també hauríem de pensar a regular  la raó, que en excés,  ens fa estar lluny dels altres i de nosaltres mateixos.

Tots nosaltres tenim un cervell dividit en dos hemisferis, cadascun d’ells s’encarrega de funcions diferents. Simplificant moltíssim diríem que l’Hemisferi Dret és l’emocional i l’Hemisferi Esquerre és el racional i entre ells existeix una connexió que facilita que funcionin en equilibri i en constant comunicació. Quan els dos Hemisferis treballen alhora tenim apreciacions emocionals i racionals que  ens permeten  tenir les millors respostes possibles a qualsevol circumstància.

Però a vegades a conseqüència de la nostra personalitat, o de les experiències viscudes, és possible que tinguem un Hemisferi treballant molt per sobre de l’altre i com a conseqüència la nostra percepció i la nostra resposta al medi serà incompleta.

Segur que coneixeu persones que ràpidament s’emocionen tant i tant, que tens la sensació que qualsevol cosa, per petita que sigui, les pot fer plorar, riure, enfadar-se, angoixar-se, preocupar-se, esporuguir-se, o ser arrossegada irremeiablement a un estat purament emocional. I també és segur que coneixeu persones que de tot en fan un raonament lògic, una deducció exacta, un judici ràpid, un pensament encertat, tant i tant que sembla que la seva temperatura corporal s’acosta a la glacial.

Quan estem amb els emocionals, ens adonem que falta un cert judici crític de les coses i si estem amb els racionals notem a faltar l’empatia.

Els emocionals aprenen a regular-se posant paraules a allò que estan sentint i en el precís moment en que ho estan sentint. I els racionals aprenen a regular-se   parant uns instants el pensament  per posar atenció en el  sentir i connectar-se amb el que passa al cos, a la pell, al cor, a l’estómac, a les cervicals, a les cames i als braços.

Si ens trobem sovint o permanentment en desequilibri hem d’aprendre a regular les emocions amb les paraules de l’Hemisferi Esquerre i el raonament  amb el sentir de l’Hemisferi Dret.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.