Galeria

FERIDES EMOCIONALS

A vegades penso que si poguéssim representar-nos visualment les ferides emocionals, seríem més compassius amb nosaltres mateixos, més implicats en la nostra cura i més empàtics amb aquells que les pateixen.

Imaginem:

Com seria una ferida per la traïció d’un amic? Potser com aquell tall ràpid i profund que ens fem amb un ganivet de fulla prima i ben esmolat que ens obre la pell en una mil·lèsima de segon o menys? Una ferida que fa mal des de dins, que s’obre només lo suficient per recordar-la cada cop que dobleguem el dit. És aparentment petita, però… la profunditat fa un mal…

Com seria una ferida causada per una burla continua d’algun company? Com un dit inflat i blau sense ferida oberta però impossible de tocar ni per consolar-se?

Com seria la ferida que representaria la mort d’un ésser estimat? Potser una ferida llarga i vermella, que necessita molts punts de sutura? Potser una d’aquelles ferides que un espera que curin per dins amb l’ajut de molt de temps i molta escalforeta.

Com seria la ferida produïda per un abús infantil causat per algú en qui hauries de confiar, un abús continuat i insidiós? Potser una gran ferida interna d’aquelles que per fora aparenta estar gairebé tancada, però que supura amb freqüència, deixant entreveure que a l’interior hi ha bacteris i altres microorganismes que van fent maleses? Sí, per dins està infectada i necessita mans expertes per obrir netejar i tornar a tancar. Caldrà passar pel procés un munt de vegades. Tantes vegades com calgui, confiant que a cada nou intent el patiment serà menys i menys fins al tancament total.

Com seria de diferent el nostre comportament, si veiéssim les nostres ferides emocionals?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.