Galeria

GENERAR EXPERIÈNCIES COMUNES

Pots conèixer a moltes persones, i saber molt d’elles, i elles saber molt de tu, però perquè aquestes persones puguis sentir-les com amigues o puguis gaudir d’ una bona relació, és necessari construir experiències comunes.

Fixa’t que passa quan et trobes amb vells coneguts, la conversa s’inicia amb un repàs de la situació actual de cadascú per saber com ha estat la vida des que no us heu vist, després la conversa va cap a les situacions viscudes i compartides en la infància o en temps passat que fan renovar els sentiments i emocions d’un altre temps, i després…. Després arriba el moment de veure què tenim actualment en comú i si això o alguna afició nova es pot reemprendre per consolidar la relació.

Una relació d’infància es pot mantenir durant molt temps malgrat no haver gaires trobades o inclús cap durant anys, perquè hi ha tot un repertori d’experiències recordades que ens vinculen. En el seu dia la convivència en aquestes situacions va generar una connexió emocional que està sempre present. Tant si la connexió va ser positiva com si va ser negativa, es reviurà en el moment en què ens retrobem i a partir d’aquí haurem de generar noves experiències comunes si volem renovar la relació, o bé saber que vam ser amics i que ara ja no compartim res i mantenir-ho com un record.

Les relacions noves, les que fem quan ja som adults, necessiten del mateix ingredient de què estaven construïdes les antigues. L’ ingredient secret  és compartir experiències que reforçaran la relació amb un material molt més fort que les paraules: les emocions. Compartir espais, escenes, situacions, genera emocions compartides que perduraran en el temps.
Les relacions de parella i les familiars, malgrat que moltes vegades evolucionen sense que hi fem gran cosa, també necessiten aquestes experiències compartides per estar sempre actualitzades, perquè la rutina les desnodreix, les deixa buides emocionalment. Moltes vegades aquestes relacions es mantenen per la inèrcia d’allò que hi va haver, però no tenen energia pròpia.

La connexió verdadera i energètica vindrà de la creació de noves situacions compartides, de la vivència conjunta de coses noves. Si volem renovar una vella relació d’amistat o si volem revitalitzar una relació de parella o familiar és important fer activitats poc habituals encara que siguin activitats molt senzilles com ara sortir a fer un cafè, trobar-se avui a casa teva i demà a la seva, visitar una exposició, o fer un passeig. En definitiva sortir de la rutina que d’ una banda permet la relació però que de l’altra l’asfíxia de mica en mica. Aquestes activitats per més senzilles que semblin generaran una sèrie d’imatges, d’escenes compartides de qui som i de qui és l’altre actualment. Descobrirem que ja no som els mateixos que érem el dia que ens vam conèixer,que tenim interessos nous,que ens importen coses diferents.

Ens hem de conèixer de nou per renovar una relació i les experiències compartides són un bon mitjà.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.