NADAL

Les festes de Nadal no són les que t’agraden? Doncs converteix-les en les que tu penses. No cal que et deixis portar per les convencions, si no ets un aferrissat consumidor no t’hi converteixis, si no t’agraden les festes familiars no les facis, si no sents res per les tradicions no les segueixis. Però si cada any quan han  acabat les festes et sents trist perquè no han estat el que tu volies, no esperis a que elles canviïn, fes-ho tu, i podràs recordar-les amb un somriure.

Celebra el Nadal com una festa espiritual i fes-la com a tu t’agradaria que fos. No la deixis passar de llarg. No la rebutgis només perquè sembla revestida d’una necessitat comercial desaforada. Jo crec que, sembli el que sembli,  l’esperit d’aquestes festes va més enllà de tot allò que es pot comprar.  Quan busquem aquest esperit nadalenc als aparadors de les botigues, també volem trobar  il·lusió, esperança, vells records, nostalgies, emocions compartides, sobretot compartides… Són festes per pensar en els altres i pensar en els altres no està mai de més.

Com les dinàmiques familiars han canviat molt i canvien contínuament potser ja no es fa el dinar que abans es feia, o com els nens són grans no té sentit fer les festes amb el mateix format, o com no hi han els diners que abans es tenien no es poden fer els regals que voldríem. Fes les festes adaptades a les circumstàncies en les que estàs o en les que creus.

Potser no cal regalar un massatge a la teva parella si no tens els diners, però tampoc no cal renunciar a fer-li tu. Potser no pots anar al restaurant que voldries però pots cuinar tu i sorprendre. Potser no pots comprar l’últim model de maquineta de videojocs però pots passar-te una bona estona jugant amb el teu fill amb la que ja teniu. Potser ja no poden venir a sopar a casa teva el dia de Cap d’Any però res t’impedeix crear un altre sopar festiu per commemorar l’any nou de la manera que a tu t’agrada…

Atendre als teus i oblidar-te una mica de tu, és el millor regal que pots fer i també el millor que pots rebre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.