Galeria

NO M’ABANDONIS PERÒ SI T’ACOSTES, SORTIRÉ CORRENT

Què passa quan algú et diu: no m’abandonis però si t’acostes, surt corrent? És possible que algú pugui fer i sentir les dues coses alhora? Si et relaciones amb algú que et diu això no sents molta confusió i penses que t’està prenent el pèl?

La persona que pot dir no m’abandonis i alhora, si t’hi acostes, sentir una necessitat imperiosa de sortir corrent, sent interiorment una profunda contradicció que té per nom vincle evitatiu. Tan evitatiu que moltes vegades ells mateixos no s’adonen d’estar en aquesta situació de voler la proximitat  i de rebutjar-la a parts iguals.

 D’ una banda volen estar amb tu i amb altres persones, es volen  vincular afectuosament, necessiten ser estimats i estimar, però de l’altra el contacte amb altres, la intimitat, les relacions de compromís els espanten, prefereixen no intimar per no decebre’s.

A la infància ja van aprendre que no tindrien l’amor, l’afecte i l’atenció necessaris i per tant també van aprendre a no esperar, i la millor manera de no esperar res i així no sentir-se defraudats  és mantenir-se a distància, interactuar però no intimar, estar però no comprometre’s . Són  persones que  han tingut pares poc disponibles, que els han alimentat i els hi  han donat tot allò que era necessari per viure, però que  no els han entès, no han sabut connectar amb la seva part emocional, no s’han pogut posar a la seva pell.

Aquests nens per poder créixer sense l’amor necessari i no veure’s desbordats per intenses  emocions ,  van fent una adaptació a aquesta situació que els porta a intentar ser el màxim d’autònoms possible, no dependre de ningú, emocionalment intenten no sentir perquè el que se sent si no reps prou afecte és pena, tristesa, ràbia…, s’implicaran en relacions però amb la distància suficient per poder-se  esfumar si cal.

Semblaran independents, freds  i molt poc compromesos, i el que sentiràs en relacionar-t’hi és justament  la distància emocional que van sentir ells quan eren petits. Encara que amb les paraules expressin que volen estar amb tu i que t’estimen, l’expressió emocional no es pot camuflar, és energia pura que es mou en un espai eteri entre tu i ell, i el que et farà sentir és: no m’abandonis, però si t’acostes massa, sortiré corrent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.