Galeria

POTS SENTIR ORGULL PER SER QUI ETS

IMG_4081

Sentir orgull per qui som no ens estalvia la revisió i el canvi d’hàbits que no ens agradin. Sentir orgull per qui som té a veure amb entendre com hem arribat a ser joves o adults.

Avui anem a fer una simulació i a pensar que tenim tres dies de vida, o quatre mesos, o 1 any o 5 anys, i a això afegirem diferents circumstàncies possibles, per poder pensar què faríem en cadascuna d’elles i en quin tipus de persona ens convertirien.

Si tenim un pare que està molt content de tenir-nos, ens ensenya a tots els veïns com si fóssim un trofeu, ens desperta a cada moment perquè algú ha vingut a veure’ns, ens apunta a totes les activitats que ens convertiran en algú fort prescindint de si ens agraden, ens fa llevar sempre a la mateixa hora perquè això ens ensenya disciplina, tria els amics que més ens convenen i parla amb els nostres mestres perquè els hi quedi clar qui som, …

Si tenim una mare que no sap ben bé què fer amb nosaltres, que a vegades està massa ocupada per sentir que plorem, però que d’altres no ens deixa ni respirar de tan empallegosa que és, que ara vol que mengem fruita que és el més sa que hi ha però que després com no li agrada gaire entretindre’s ens compra un munt de pastelets per berenar, molts dies ens ve a buscar a l’escola i parla amb els nostres amics però altres dies  oblida de que hem d’anar a anglès i no ens hi porta perquè no és tan necessari,…

També podem imaginar una mare que sempre està allà, pendent de nosaltres, com esperant que ens passi lo pitjor, alertant-nos dels perills perquè aprenguem a fer-lis front, senyalant-nos tots els nens que són dolents, totes les muntanyetes de sorra amb les que podem caure, posant-nos un munt de roba per si fa fred, omplint la carmanyola de menjar perquè no passem gana, preguntant-nos i preguntant-se tot el temps per si necessitem alguna cosa, …

És una simulació i per tant he aprofitat per exagerar-la una mica però  són models de criança que existeixen i ens hagi tocat el que ens hagi tocat ens hi hem adaptat i hem sobreviscut i molts de nosaltres hem sortit ben parats i tot.

Tardem molt temps a tenir 15 o 16 anys, 19 o 20 , i això vol dir que durant molt d’aquest  temps   no tenim ús suficient de la raó, no tenim gaires experiències que ens permetin vivències fora de les del nostre entorn,  no tenim encara amics que ens puguin aconsellar, no podem consultar Internet per veure què fer, no podem tampoc consultar un professional o un assessor, no hi ha gaire gent que s’estranyi del que veu a casa nostra i ens pugui donar un cop de mà. De fet tardem molt temps a veure que algunes coses no passen a totes les cases. O que algunes si que passen a moltes cases però a nosaltres no ens agraden.

I que hem estat fent durant tots aquests anys? Adaptar-nos, crear hàbits per fer front a les situacions de casa, les més bones i les més complexes. Ens hem estat construint com a persones. Si quan tens 30 anys és difícil treure’t algun empalagòs del damunt com deu ser al 3anys? Si quan tens 40 anys és difícil treballar amb algú que no et reconeix, com deu ser amb 7 o 8 anys? A algú li sembla que ha sigut una tasca senzilla, amb els pocs mitjans que tenim durant tants anys?

Podem sentir orgull per tot allò que som i que hem après al llarg de la infància, malgrat a l’edat adulta algunes coses no ens agradin i les vulguem canviar.

2 responses to “POTS SENTIR ORGULL PER SER QUI ETS

  1. Ostres , jo em sento com una barreja d´aquests dos perfils de mare i suposo que alguna cosa de bo hauré fet en criar a les meves filles ,pero jo no no se trobar-ho. Tampoc el perfil de pare em sembla el mes adequat, en diem d´aquest: Que es pensa que ningú mes té fills?i que el seu es millor que els altres?.

    • dolorscapelladesluna

      Quan veiem el context en el que, hem fet el que hem fet, o els altres han fet el que han fet, és quan podem sentir orgull per com ho hem fet, bàsicament perquè segurament és el millor que podíem fer en aquelles circumstàncies, que no són les circumstàncies des de les que ho veiem avui, es clar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.